Noorse witte heilbot op z’n Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 rode pepers
500 g mosselen
12 x 50 g Noorse witte heilbot
1 dl water
1,5 dl witte wijn
2 g saffraan
1 ui in ringen
1/2 dl olijfolie
4 gesneden lente-uitjes
4 groene asperges, in stukjes
2 dl Arborio rijst
Bereiden
Voor de pepers
- Snij de pepers doormidden, haal de zaadjes er uit en wrijf ze in met olijfolie.
- Verwarm de oven goed heet voor.
- Leg als de oven op 200°C staat de pepers er in en laat ze er 5 – 10 minuten in bakken.
- Het schilletje moet zwarte puntjes krijgen.
- Haal de pepers uit de oven, doe ze in een plastic zakje en sluit die af.
- Laat ze afkoelen, verwijder het schilletje en snij ze in streepjes.
Voor de bouillon
- Was de mosselen.
- Doe alle ingrediënten in een pan en breng de inhoud aan de kook.
- Laat het 1 – 2 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur.
- Neem de vis en de mosselen er uit en dek ze af.
Voor de paella
- Fruit de uiringetjes in de olijfolie licht aan in een pan of schaal die geschikt is voor de oven.
- Laat de olie niet bruin worden.
- Voeg de lente-uitjes, de pepers en de asperges toe.
- Voeg de rijst toe en meng het goed door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en blijf zachtjes roeren en mengen.
- Breng de massa aan de kook en zet de pan of schaal ongeveer 16 minuten in de hete oven.
- Haal de pan of schaal er uit en meng de mosselen en de heilbot er door.
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kerriepannetje met scampi
Gegratineerde oesters
Tongschar Newburg
Zarzuela II
Vispotje II