Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noorse witte heilbot op z’n Spaans

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 rode pepers

500 g mosselen
12 x 50 g Noorse witte heilbot
1 dl water
1,5 dl witte wijn
2 g saffraan

1 ui in ringen
1/2 dl olijfolie
4 gesneden lente-uitjes
4 groene asperges, in stukjes
2 dl Arborio rijst

Bereiden

Voor de pepers


  1. Snij de pepers doormidden, haal de zaadjes er uit en wrijf ze in met olijfolie.
  2. Verwarm de oven goed heet voor.
  3. Leg als de oven op 200°C staat de pepers er in en laat ze er 5 – 10 minuten in bakken.
  4. Het schilletje moet zwarte puntjes krijgen.
  5. Haal de pepers uit de oven, doe ze in een plastic zakje en sluit die af.
  6. Laat ze afkoelen, verwijder het schilletje en snij ze in streepjes.

Voor de bouillon

  1. Was de mosselen.
  2. Doe alle ingrediënten in een pan en breng de inhoud aan de kook.
  3. Laat het 1 – 2 minuten koken.
  4. Haal de pan van het vuur.
  5. Neem de vis en de mosselen er uit en dek ze af.

Voor de paella

  1. Fruit de uiringetjes in de olijfolie licht aan in een pan of schaal die geschikt is voor de oven.
  2. Laat de olie niet bruin worden.
  3. Voeg de lente-uitjes, de pepers en de asperges toe.
  4. Voeg de rijst toe en meng het goed door elkaar.
  5. Voeg de bouillon toe en blijf zachtjes roeren en mengen.
  6. Breng de massa aan de kook en zet de pan of schaal ongeveer 16 minuten in de hete oven.
  7. Haal de pan of schaal er uit en meng de mosselen en de heilbot er door.

Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kerriepannetje met scampi
Gegratineerde oesters
Tongschar Newburg
Zarzuela II
Vispotje II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes